PÅSKEAFTENSBLOGGINNLEGG 2014 FRA SPANIAPENSJONISTENE

Det som overskygger alt, er selvsagt sykdommen. Esther Maries uhelbredelige kreft... Nå har hun også fått nye og annerledes medisiner, så da må inneholdet i dosettene endres. Nå blir mye av medisinene gitt i form av "tåke-inhalator". Både som bedrer pusten og smertestillende.Og på toppen av det hele har Gunnar fått lungebetennelse. Han har lært hvordan han kan behandle dette selv - på Glitreklinikken i Hakadal! Det er bare å kjøre på med antibiotika - sterk kur bestående av 5 piller, pluss den evindelige prednisolonen. Her i Spania er systemet annerledes, med piller du kan brekke opp i biter. I Norge er det bare en masse piller. Gunnar kjenner at han er bedre allerede!

Besøkerne våre, Laila og Roy, dro altså til Norge på tirsdag. Grytidlig til flyplassen. Da er vi altså aleine igjen. Men, vi har jo selvsagt vår venn Rufus! Og kameraten Eivind. Og om ikke lenge kommer Connie, Esther Maries datter med sin familie - den 26. april. Det er jo ikke lenge til! De har fått seg en leilighet rett "borti gata", så det blir kort vei for å komme på besøk.

Og så kommer jo Kari Klok, Gunnars storesøster, den 10. mai! Så det blir litt folksomt rundt oss - og godt er det. Vi liker å få besøk!

Vi tar oss gjerne noen turer ut , for å spise og kose oss litt. Det blir for treigt å sitte inne mellom fire vegger å glo på TV eller surfe på nettet. Her om dagen var vi like ved den norske La Luna Bar. Området heter vel Los Mimosas eller noe sånt. Her lå det tre-fire restauranter på rekke og rad, også en kinesisk. Og jammen kunne en få kjøpt VG her også!

Og lille Rufus sitter under bordet og venter på at noe godt skal falle ned. Og det gjør det jo ofte.

Bildet under er tatt for et par år siden. Da fikk nemlig den lille tassen lov til å sitte inne i kupeen. Nå må han finne seg i å være helt bakerst, sammen med rullestolen.

Restauranten vi besøkte denne gangen hadde kjempemør og fin entrecout. Veldig deilig, faktisk. Esther Marie hadde lammekoteletter, og de var ikke så verst de heller! Men, når vi skulle på toalettet fikk vi en gedigen utfordring! Som du ser på bildet under, går det en rampe inn i lokalene. Denne rampen er både lang og bratt, men Gunnar, som fortsatt tror han er "he-man", tok rennafart og for oppover rampen. Men lungebetennelse og alder gjorde at det ble en bråstopp omtrent midtveis. Noen kjekke spanske karer ble klar over problemet og overtok transporten. Så det gikk bra - bortsett fra at Gunnar måtte ha en 5-min. pustepause. Etter WC skulle vi ned rampa, og da stod de kjekke gutta klar igjen! Flotte og snille, spanjolene!

Selv om maten var ypperlig, tror jeg nok ikke vi kommer hit mer....

Været hos oss er ikke så stabilt som det pleier å være. Nå og da er det overskyet, og det blåser. For oss som bor her fast, føler vi at det rett og slett er kaldt, men for turistene fra Norden føles det jo godt og varmt. De er jo ikke bedre vandt! Slik var det med våre svenske venner fra Vallentuna. De badet faktisk i poolen, enda det bare var 23 grader!! Grøss og gru! Og etterpå lå de og sola seg i shorts og bikini!

Vi går fortsatt med langbukse og sokker, men har hengt bort vinterjakka. Men om et par uker blir det varmere..

Sola står opp av Middelhavet og tilkjennegir at dette vil bli en dag med sol og varme!

Andre dager kommer havtåka sigende innover land, og legger sitt klamme grep på alt og alle. 


Solblomstene farger bedene rosa. Vakkert, ikke sant?

DA ØNSKER VI, SPANIAPENSJONISTENE, ESTHER MARIE, GUNNAR OG RUFUS, ALLE EN FORTSATT GOD PÅSKE OG EN FIN NY UKE. HÅPER DERE ALLE HAR DET GODT!

 

3 kommentarer

Eva Nygaard

19.04.2014 kl.13:58

Her veksler det mellom stiv og sterk kuling i dag, og mot kvelden kan det bli storm... Det har nok vært mest innepåske så langt. Men i ettermiddag kommer alle i bygda sammen til middag og hygge.

Skjønner at det meste dreier seg om sykdommen hos dere. Kan ikke gjøre mer enn å ønske gode dager og gode stunder i tida framover. Det virker som om oppfølging fra helsevesenet er god.

Hilsen fra oss på Måsøya.

Gunnar Haugerød

23.04.2014 kl.13:22

Kjære Måøy! Eva Nygaard: Vi setter prisw på dine kommentarer og hilsener oppe fra iskanten. Håper dere har det bra, og at våren snart kommer til den vakre øya! TAKK!

Kirsten Løkslid

23.04.2014 kl.15:14

Interessant å følge nordmenn i utlandet. Og særlig når det nok er en nær/fjern slektning.

Håper det går bedre ned kjæresten din.

Påskeværet har vært helt fantastisk her på østlandet og det fortsetter enda.

Skriv en ny kommentar

hits